HUB5000 - Can't Connect

General PhidgetSBC Discussion.
Rhybot
Phidgetly
Posts: 18
Joined: Wed Aug 14, 2019 4:58 pm
Contact:

HUB5000 - Can't Connect

Postby Rhybot » Wed Aug 14, 2019 5:22 pm

Hello Phidgets Forums,

I recently purchased a Wireless VINT HUB5000. It worked great, until I tried to connect it to a network as a client. When I made the attempt, I lost the ability to connect to the device. I tried connecting again via both the original access point (it was no longer there :? ), and then to find it on the new network (I could not find it there either :( ).

I then tried to factory reset the device according to the User Guide. While powered on, I held the reset button down for ~15 seconds. I then released the reset button. I then unplugged the power cord, and then plugged it back in. To no avail, I can't get the original access point to reappear.

Two question:
1. How can I connect to the HUB5000 via ethernet? I have it connected directly to my Mac, and my Phidget Control Panel can't see it.
2. Is there some way I can debug this?

Thank you in advance for your help!

User avatar
mparadis
Site Admin
Posts: 689
Joined: Fri Oct 28, 2011 12:17 pm
Contact:

Re: HUB5000 - Can't Connect

Postby mparadis » Thu Aug 15, 2019 10:05 am

We've been seeing some issues related to MDNS for some operating systems with the HUB5000. I recommend contacting support@phidgets.com with your original message and the following additional information:

- OS version
- Computer model
- After factory reset, can you see the access point from your phone or another computer?

Rhybot
Phidgetly
Posts: 18
Joined: Wed Aug 14, 2019 4:58 pm
Contact:

Re: HUB5000 - Can't Connect

Postby Rhybot » Thu Aug 15, 2019 10:33 am

Hi maradis,

Thank you for answering!

[*] Computer: MacBook Pro, 2018
[*] OS: macOS Mojave v10.14.3
[*] After factory reset, I cannot see the AP from my phone or another computer.

I guess, is it possible to connect to the HUB5000 over ethernet?

Current state of the ethernet port:
[*] Green LED: continuously on
[*] Orange LED: continuously off

I am not sure how to connect to the HUB5000 over ethernet. I have connected it to my computer, but I cannot see it.

Thank you in advance for any additional help!

User avatar
Patrick
Lead Developer
Posts: 3140
Joined: Mon Jun 20, 2005 8:46 am
Location: Canada
Contact:

Re: HUB5000 - Can't Connect

Postby Patrick » Thu Aug 15, 2019 4:01 pm

Hold the button down before plugging the board in, and then plug in and hold for 15 seconds and let go. This will do a full factory restore and the board should come back.

-Patrick

Rhybot
Phidgetly
Posts: 18
Joined: Wed Aug 14, 2019 4:58 pm
Contact:

Re: HUB5000 - Can't Connect

Postby Rhybot » Thu Aug 15, 2019 5:16 pm

Hi Patrick,

That worked! Turns out my problem was that I was not properly going through the factory reset protocol.

I do think that the factory reset process could more explicitly documented in the HUB5000's user guide.

Regardless, I can once again see my Phidget device. Thank you again!

Jaeger109G6

Re: HUB5000 - Can't Connect

Postby Jaeger109G6 » Thu Aug 22, 2019 10:39 am

Patrick wrote:Hold the button down before plugging the board in, and then plug in and hold for 15 seconds and let go. This will do a full factory restore and the board should come back.

-Patrick


Thanks! I keep running into problems since I got my HUB5000, but from what I can see once I identify the issue and work it out, these are all user errors :oops: and that advice pulled me out of quite the pickle.

User avatar
Patrick
Lead Developer
Posts: 3140
Joined: Mon Jun 20, 2005 8:46 am
Location: Canada
Contact:

Re: HUB5000 - Can't Connect

Postby Patrick » Fri Aug 23, 2019 1:02 pm

Rhybot wrote:Hi Patrick,

That worked! Turns out my problem was that I was not properly going through the factory reset protocol.

I do think that the factory reset process could more explicitly documented in the HUB5000's user guide.

Regardless, I can once again see my Phidget device. Thank you again!


Yes, I have updated the documentation.

-patrick


Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest