Improving sampling rate from wheatstone bridge w. 2 channels

Supporting 2.7 and 3.2+
ainsliej
Phidgetsian
Posts: 7
Joined: Tue Nov 12, 2019 3:34 am
Contact:

Improving sampling rate from wheatstone bridge w. 2 channels

Postby ainsliej » Mon Dec 02, 2019 4:09 am

Hi there,
I am collecting Voltage Ratio info from multiple VINT hub ports simultaneously. Some ports get info from a Wheatstone bridge with just one channel attached, others are linked to Wheatstone bridges with two samples. I have noticed a big difference in sampling rate, where the inputs from the Wheatstone bridge with just one channel are at around 50Hz, whereas the ones from Wheatstone bridge with two channels are at 10Hz.

I have setVoltageRatioChangeTrigger(0.0) and setDataInterval(20) to all channels. Can I get a better sampling rate from my Wheatstone bridges with two channels?

Best wishes,
Ainslie

fraser
Engineering
Posts: 268
Joined: Thu Nov 19, 2009 4:41 pm
Contact:

Re: Improving sampling rate from wheatstone bridge w. 2 channels

Postby fraser » Mon Dec 02, 2019 10:09 am

Are the inputs/loadcells attached to the DAQ1500 at all times or do you disconnect and reconnect them while its running?

ainsliej
Phidgetsian
Posts: 7
Joined: Tue Nov 12, 2019 3:34 am
Contact:

Re: Improving sampling rate from wheatstone bridge w. 2 channels

Postby ainsliej » Mon Dec 02, 2019 10:14 am

They are connected the whole time


Return to “Python”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests